POPADSPALTALK
ADSENSE

Τηγανητές πατάτες με παγωτό και άλλοι απίθανοι συνδυασμοί

Σοκολάτα με μπέικον, φράουλες με ξύδι και κομπόστα με φέτα είναι συνδυασμοί που δεν αναγνωρίζονται ως σωστοί από το μυαλό, αλλά μαγεύουν τη γλώσσα. Οι γευστικές κάλυκες που είναι εξοπλισμένες οι γλώσσες, μάς επιτρέπουν να καταλαβαίνουμε πέντε βασικές γεύσεις: αλμυρή, γλυκιά, ξινή, πικρή και ουμάμι. Αναγνωρίζοντας το μυαλό την απλότητα του συστήματος αυτού, δημιουργεί και τους αντίστοιχους συνδυασμούς όταν μαγειρεύουμε. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια τρόφιμα τα οποία ο εγκέφαλος δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι όντως μπορούν να συνδυαστούν. Ποια και γιατί απαντούν επιστήμονες (και όχι φευγάτοι σεφ). Φράουλες με ξύδι βαλσάμικο. Μπορεί το βαλσάμικο να το χρησιμοποιούμε κυρίως στις πράσινες σαλάτες, ωστόσο ταιριάζει εξαιρετικά και με τις φράουλες, οι οποίες έρχονται και αναδεικνύουν τα φυσικά γλυκαντικά του ξυδιού. Ο συνδυασμός αυτός είναι γνωστός στους επαγγελματίες σεφ. «Μερικά σταγονίδια ελαιόλαδου θα μετατρέψουν τη συγκεκριμένη φρουτοσαλάτα σε κάτι μαγικό για τη γλώσσα και το μυ ...
ADSENSE

Δημοφιλέστερες Ειδήσεις

ADSENSE